پشت پرده تعطیلی و حراج کارخانه کاشی وسرامیک کازرون چه بود؟
پشت پرده تعطیلی و حراج کارخانه کاشی وسرامیک کازرون چه بود؟
کارخانه کاشی و سرامیک یکی از کارخانجات بزرگ شهرستان کازرون و استان فارس به شمار می رفت که از ابتدای دهه ۶۰ که کلنگ آن به زمین زده شد، مهندس سیدعلی اصغر منوچهریان از سرمایه گذار یزدی با مشارکت بانک تجارت توانست پس از یک دهه ساخت و ساز و تجهیز، آنرا به بهره بهره برداری رساند.
در دهه۷۰، یکی از واحدهای تولید کاشی بزرگ استان فارس به شمار میرفت که با ایجاد بیش از ۳۰۰ شغل مستقیم و ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و پانصد هزار متر مربع روزگاری کوره هایش روشن بود. این کارخانه شامل ۲۵ هکتار زمین ، ۱۲ هزار متر سالن تولید ، ۴ هزار متر سالن اداری، ۳ هزار متر انبار سرپوشیده و ۱۲ هزار متر انبار روباز می باشد.
با دسیسه هایی که برخی مسولین در استان برعلیه مالک انجام می دهند، جلوی ظرفیت اصلی تولید این کارخانه را می گیرند و کارخانه رو به ورشکستگی می رود و بانک تجارت کارخانه را در غیاب مالک به دلیل بدهی های معوق تصاحب می کند.
امینی از کارگران سابق کارخانه در نشست مشترک با مجمع مطالبه گران کازرون در خصوص وقایعی که در دهه گذشته برای سرنوشت کارخانه پیش آمد گفت : در آبانماه سال ۱۳۹۶ این کارخانه توسط بانک تجارت استان، بخاطر احیاء یا تبدیل آن به یک کارخانه تولیدی در یک مزایده بسیار عجیب و غریب که بانک تجارت هنوز آنرا شفاف نکرده است،به یکی از سرمایهگذاران احتمالا ذینفوذ! به قیمت بسیار نازل واگذار می نماید، اینجا بود که شهید خرسند در خطبه های نماز جمعه نسبت به این مزایده اعتراض و گلایه کرد.
وی در ادامه با اشاره به مزایده انجام شده در مورد این کارخانه اظهار داشت: متاسفانه خریدار با توجه به اینکه تعهد به راه اندازی مجدد کارخانه داده بوده، نه تنها تلاشی در جهت احیا کارخانه انجام نداد بلکه پس از مدتی که بدهی های دو سه میلیاری نهادهای دولتی به کارخانه بخشیده شد و یا با تخفیف ویژه پرداخت شد، اقدام به فروش کارخانه با قیمت چندده برابری قیمت خریدش کرد و کلیه تجهیزات کارخانه را شبانه خارج و در شهرهای دیگر به فروش رساند. مالک جدید هم که گویا دنبال راه اندازی کارخانه بوده با کارخانه بدون تجهیزات مواجه می شود.
دهقان یکی دیگر از کارگران سابق این کارخانه به برخی شنیده ها اشاره کرد و گفت: برخی شنیده ها حکایت از این دارد که مالک جدید به دنبال تغییر کاربری کارخانه از صنعتی به کشاورزی جهت تبدیل به قطعات باغ شهری و فروش آنهاست. برخی شنیده ها هم حاکی از این است که وی قصد فروش آن به چندبرابر قیمت خریدش را دارد.
مهندس منوچهریان به اتفاقات پیش آمده برای کارخانه کاشی سرامیک خطاب به نهادهای نظارتی گفت: اعتراض اصلی ما به بانک تجارت این است که چرا این کارخانه را که فقط تجهیزات ایتالیایی و کوره های آن با ۸میلیون ارز خارجی خریداری شده را به قیمت ناچیز فروخته و حتی در کارشناسی قیمت نه تنها قیمت این تجهیزات و تاسیسات را در نظر نگرفته بلکه قیمت زمین ۲۴هکتاری باارزش آنرا به ثمن بخس واگذار کرده است؟
وی افزود: سوال دوم ما این است چرا برای فروش تجهیزات و نقض پیمان خریدار اول هیچ نهاد نظارتی و اداره کل صمت استان فارس خاموش و منفعل بوده اند و اعتراض و شکایتی از وی نکرده اند؟
وی افزود: متاسفانه باید بگوییم در شهرستان آباده شش کارخانه کاشی و سرامیک در ۳۰سال گذشته راه افتاده است و در کازرون همان یکی هم با برخی دسیسه ها در کما رفته است. در صورتی که این کارخانه در حال حاضر می توانست با توسعه ۲ خط تولید دیگر که مجوز داشته است برای ۵۰۰ نفر از جوانان این شهرستان ایجاد شغل کند.
مهندس منوچهریان در پایان جلسه افزود: انتظار ما از مسولین بخصوص نماینده محترم مردم در مجلس این است که با سابقه ای که در سازمان بازرسی و قوه قضائیه دارد، نسبت به مواخذه بانک و مقصرین حراج کارخانه کاشی سرامیک پیگیری لازم بعمل آورد تا زمینه اشتغال بیشتر جوانان این شهر را فراهم سازند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید